Massor Dal: Μια Αγκαλια Στο Πιατο Σου Με Κοκκινη Φακη (Συνταγη)
Η Ayurveda είναι μαγική και μέσω της τροφής μπορεί να ενδυναμώσει ή να δημιουργήσει το αίσθημα της ζεστασιάς και της γαλήνης που τόσο χρειαζόμαστε.
Το βασικό συστατικό του Masoor Dal είναι η κόκκινη φακή και είναι ιδανικό για κάθε φορά που αναζητάς μια αγκαλιά, μια επιβεβαίωση και κάτι να μαλακώσει τη ψυχή!
Υλικά + Οδηγίες
Συστατικά: για 2 άτομα
1/2 φλιτζάνι κόκκινες φακές
νερό
1/4 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
1 κουταλάκι ghee
1/4 κ.γ. σπόροι κύμινου
μερικά κλωνάρια κόλιαντρο
Οδηγίες
1. Ξεπλένουμε τις φακές μέχρι το νερό να είναι καθαρό και μετά το βάζουμε σε μπολ, το καλύπτουμε με νερό και μουλιάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
2. Βάζουμε τις φακές με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με 1/4 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι οι φακές να φαίνονται χυλωμένες, περίπου για 30 λεπτά.
3. Ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ghee σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1/4 κ.γ. σπόρους κύμινου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο ghee στις φακές, γαρνίρουμε με κόλιαντρο και απολαμβάνουμε.
Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ