Συνταγη Για Ζεστη Σουπα Κολοκυθας Με Μαραθο, Ginger & Σκορδο

Θρέψε την ψυχή σου με αυτή τη συνταγή όπου με βάση την Ayurveda υποστηρίζει το wellness και την υγεία σου.

 

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά:

4 φλυτζ΄άνια κίτρινη κολοκύθα

1 κ.γ.σπόρους μάραθου

2 σκελίδες σκόρδο

1 κομμάρι φρέσκο ginger

2 κ.σ. ghee

1/2 ή ολόκληρο lime

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. ορυκτό αλάτι

4 φλυτζάνια νερό

Οδηγίες

1.Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Η φλούδα θα ξεκολλήσει εύκολα με έναν αποφλοιωτή πατάτας, μετά το ψήσιμο. Όταν κρυώσει, ψιλοκόβουμε σε κύβους.

2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ghee σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τους σπόρους μάραθου. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο. Τώρα, προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και 4 φλιτζάνια νερό. Βράζουμε.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό μισού λάιμ και απολαμβάνουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Συνταγη: Frittata (Ιταλικη Ομελετα) Με Μανιταρια & Δεντρολιβανο

Next
Next

Χειμωνιατικη, Ζεστη Σαλατα Με Γλυκοπατατες, Ginger & Kale