Συνταγη Για Ζεστη Σουπα Κολοκυθας Με Μαραθο, Ginger & Σκορδο
Θρέψε την ψυχή σου με αυτή τη συνταγή όπου με βάση την Ayurveda υποστηρίζει το wellness και την υγεία σου.
Υλικά + Οδηγίες
Συστατικά:
4 φλυτζ΄άνια κίτρινη κολοκύθα
1 κ.γ.σπόρους μάραθου
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάρι φρέσκο ginger
2 κ.σ. ghee
1/2 ή ολόκληρο lime
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. ορυκτό αλάτι
4 φλυτζάνια νερό
Οδηγίες
1.Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Η φλούδα θα ξεκολλήσει εύκολα με έναν αποφλοιωτή πατάτας, μετά το ψήσιμο. Όταν κρυώσει, ψιλοκόβουμε σε κύβους.
2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ghee σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τους σπόρους μάραθου. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο. Τώρα, προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και 4 φλιτζάνια νερό. Βράζουμε.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό μισού λάιμ και απολαμβάνουμε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ